Blog

Dineren in Hengelo: Ontdek de Beste Restaurants van de Stad

Verken onderwerpen
Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Hengelo, een stad met een rijke industriële geschiedenis en een bruisend cultureel leven, biedt talloze culinaire pareltjes. Of je nu op zoek bent naar een intieme dinerervaring, een gezellige avond met vrienden of een gastronomisch avontuur, in Hengelo kom je altijd aan je trekken. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste restaurants waar je kunt dineren in Hengelo.

Restaurant Het Lansink

Gelegen in het pittoreske Tuindorp ’t Lansink, is Restaurant Het Lansink een culinair hoogtepunt in Hengelo. Dit Michelinster-restaurant biedt een verfijnde eetervaring met gerechten die zijn bereid met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het menu verandert regelmatig om de versheid en kwaliteit van de producten te garanderen, en de presentatie van elk gerecht is een visueel spektakel.

Aanrader:

Probeer het zesgangen verrassingsmenu van de chef. Laat je verrassen door de creatieve combinaties en geniet van bijpassende wijnen die zorgvuldig zijn geselecteerd om de smaken van de gerechten te complementeren voor een onvergetelijke avond.

De Appel Hengelo

De Appel Hengelo is een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn informele sfeer en uitgebreide menukaart. Hier kun je genieten van klassieke gerechten met een moderne twist, allemaal bereid met verse ingrediënten. Het gezellige interieur en de gastvrije bediening zorgen voor een ontspannen dining ervaring.

Aanrader:

De lamsrack met rozemarijnjus en gegrilde groenten is een absolute aanrader. Combineer dit met een goed glas rode wijn voor een perfecte maaltijd die zowel je smaakpapillen als je zintuigen zal bekoren.

Bistro Jan

Bistro Jan is een warme en gezellige plek waar je terecht kunt voor een verscheidenheid aan ambachtelijke gerechten. Het menu wisselt regelmatig en biedt een mix van traditionele en eigentijdse smaken, wat zorgt voor een constante vernieuwing en verrassing.

Aanrader:

De tournedos met truffelsaus en seizoensgroenten is een favoriet onder de vaste gasten. Vergeet niet om een bijpassend glas wijn te vragen aan de sommelier voor een harmonieus samengestelde maaltijd.

Stravinsky Eten & Drinken

Dit trendy restaurant is gelegen in het centrum van Hengelo en biedt een uitgebreide kaart met zowel traditionele als internationale gerechten. Stravinsky Eten & Drinken staat bekend om zijn levendige sfeer, stijlvolle inrichting, en uitstekende service. Het is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen.

Aanrader:

De surf & turf met ossenhaas en gamba’s is een ware traktatie. Combineer dit met een cocktail van de uitgebreide drankenkaart voor de ultieme dinerervaring. De creativiteit van de barmannen is een extra bonus die je avond compleet maakt.

De Waarbeek

Restaurant De Waarbeek is een unieke locatie gelegen naast het historische pretpark De Waarbeek. Het biedt een gezellig en ontspannen omgeving waar je heerlijk kunt dineren na een dag vol plezier. Het restaurant staat bekend om zijn kindvriendelijke sfeer en uitgebreide menu dat voor ieder wat wils biedt.

Aanrader:

Ga voor hun huisgemaakte spareribs, geserveerd met frietjes en een frisse salade. Deze malse en smaakvolle ribs zijn perfect voor een informele avond uit met familie of vrienden. Het rustieke interieur creëert een warme en uitnodigende ambiance.

Brasserie So Nice

Brasserie So Nice staat bekend om zijn stijlvolle interieur en diverse menukaart. Hier kun je genieten van een ontspannen diner in een moderne en gezellige setting. De verfijnde decoraties en comfortabele zitplaatsen maken het de ideale plek voor zowel intieme diners als grotere groepsbijeenkomsten.

Aanrader:

De risotto met zeevruchten is een heerlijke keuze voor liefhebbers van vis. Combineer dit met een glas witte wijn voor een complete smaakervaring die je zintuigen zal prikkelen. De zeevruchten worden dagelijks vers aangeleverd, wat zorgt voor een voortreffelijke smaak en textuur.

Tuindorphotel ’t Lansink

Dit hotel-restaurant biedt niet alleen een geweldige plek om te overnachten, maar ook een voortreffelijke eetervaring. Het restaurant serveert verfijnde gerechten die zijn bereid met seizoensgebonden ingrediënten en veel aandacht voor detail. Gasten kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht op de omringende tuinen.

Aanrader:

Het viergangen seizoensmenu is een geweldige manier om de culinaire vaardigheden van de chef te ervaren. Elke gang wordt zorgvuldig samengesteld om je smaakpapillen te verrassen en omvat een mix van smaken en texturen die perfect in balans zijn. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je helemaal thuis voelt.

Tips voor een Perfect Diner in Hengelo

  • Reserveren: Vooral in de populaire restaurants is het raadzaam om van tevoren te reserveren, zeker in het weekend.
  • Dress code: Informeer bij het restaurant naar de dresscode, vooral bij de wat chiquere locaties zoals Restaurant Het Lansink.
  • Speciale dieetwensen: Geef bij je reservering aan als je speciale dieetwensen hebt. De meeste restaurants zijn flexibel en bieden alternatieven aan.
  • Geniet van de ambiance: Neem de tijd om te genieten van de sfeer en de omgeving van het restaurant. Veel plekken bieden een prachtig uitzicht of een uniek interieur dat bijdraagt aan de totale ervaring.

Conclusie

Of je nu een fijnproever bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te dineren, Hengelo heeft een breed scala aan opties die aan al je wensen voldoen. Van luxe Michelinster-restaurants tot knusse bistro’s, deze stad biedt voor ieder wat wils. Dus trek eropuit, ontdek deze culinaire hotspots en geniet van een heerlijk diner!

Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

Dierenarts in Hengelo
Dierenarts
De Rol van een Dierenarts in Hengelo

Wat is een Dierenarts? Dierenarts is een medisch professional die gespecialiseerd is in de gezondheid en het welzijn van dieren. In Hengelo spelen dierenartsen een