Blog

Lunchen in Hengelo: Ontdek de Beste Lunchplekken van de Stad

Verken onderwerpen
Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Hengelo, een bruisende stad in het oosten van Nederland, biedt een breed scala aan culinaire ervaringen. Of je nu zin hebt in een snelle hap, een uitgebreide lunch of iets lekkers om mee te nemen, in Hengelo vind je altijd wel een plek die aan jouw wensen voldoet. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste lunchplekken in Hengelo.

Paviljoen De Ontmoeting

Gelegen in het prachtige Prins Bernhardplantsoen, is Paviljoen De Ontmoeting een rustige plek voor een ontspannen lunch. Omgeven door groen, kun je hier genieten van heerlijke gerechten terwijl je uitkijkt over het park. Dit paviljoen biedt een verscheidenheid aan verse en seizoensgebonden gerechten, waardoor elke maaltijd een nieuwe ervaring is.

Aanrader:

Probeer de clubsandwich met kip, spek en avocado. Deze klassieker wordt geserveerd met verse frietjes en een frisse salade. De royale porties en de perfecte balans van smaken maken dit gerecht tot een favoriet onder de bezoekers.

Stravinsky Eten & Drinken

Stravinsky Eten & Drinken bevindt zich in het hart van Hengelo en biedt een uitgebreide menukaart met zowel klassieke als moderne gerechten. Het sfeervolle interieur en het vriendelijke personeel maken dit een favoriet onder de locals. Hier kun je terecht voor een snelle lunch of een uitgebreid diner.

Aanrader:

De geitenkaassalade met honing en walnoten is een lichte, maar vullende keuze. Combineer dit met een vers geperste sinaasappelsap voor een verfrissende lunch. Het gebruik van lokale ingrediënten zorgt voor een authentieke smaakervaring.

Het Lansink

Restaurant Het Lansink, gevestigd in het Tuindorp ’t Lansink, biedt een luxueuze lunchervaring. Met een Michelinster op zak kun je hier rekenen op culinaire hoogstandjes en een uitstekende service. Het historische pand en de elegante inrichting zorgen voor een bijzondere sfeer.

Aanrader:

Ga voor de chef’s lunchmenu voor een verrassende combinatie van smaken en texturen. Vergeet niet om een goed glas wijn te bestellen ter begeleiding van je maaltijd. De sommelier staat klaar om je te adviseren over de perfecte wijn-spijscombinatie.

Bagels & Beans

Voor een informele en gezellige lunch is Bagels & Beans de perfecte plek. Dit café biedt een breed scala aan bagels, salades en smoothies, ideaal voor een snelle, gezonde lunch. De ontspannen sfeer en het vriendelijke personeel maken dit een populaire keuze.

Aanrader:

De bagel met gerookte zalm, roomkaas en kappertjes is een favoriet onder de vaste gasten. Combineer dit met een verse smoothie voor een complete maaltijd. De bagels worden dagelijks vers gebakken, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de gerechten.

De Twee Wezen

Grand Café De Twee Wezen is een begrip in Hengelo en staat bekend om zijn indrukwekkende menukaart en sfeervolle setting. Het ruime terras is een geweldige plek om op zonnige dagen van je lunch te genieten. Binnen kun je genieten van het stijlvolle interieur en de warme ambiance.

Aanrader:

Probeer de saté van de haas, geserveerd met pindasaus, atjar en kroepoek. Dit gerecht is een stevige lunch waar je de rest van de dag op kunt teren. De authentieke smaken en de royale porties zorgen voor een bevredigende eetervaring.

Tuindorphotel ’t Lansink

Dit hotel-restaurant biedt niet alleen een geweldige plek om te overnachten, maar ook een fantastische lunchervaring. Het stijlvolle restaurant serveert verfijnde gerechten gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten. De serene omgeving en de uitstekende service maken dit een ideale plek voor een ontspannen lunch.

Aanrader:

De risotto met bospaddenstoelen en Parmezaanse kaas is een rijke en smaakvolle keuze. Combineer dit met een glas witte wijn voor een complete lunchervaring. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de perfecte bereiding zorgen voor een onvergetelijke maaltijd.

Bistro Jan

Bistro Jan is een gezellige plek waar je kunt genieten van ambachtelijke gerechten in een ontspannen sfeer. Het menu biedt een mix van traditionele en moderne gerechten, allemaal bereid met verse ingrediënten. De gastvrije sfeer en het vriendelijke personeel maken elk bezoek aangenaam.

Aanrader:

De biefstuk met kruidenboter en seizoensgroenten is een must-try. Complementeer dit met een glas rode wijn voor de ultieme lunch. De biefstuk is perfect bereid en de combinatie met de verse groenten zorgt voor een uitgebalanceerde en smaakvolle maaltijd.

Tips voor een Perfecte Lunch in Hengelo

  • Reserveren: Vooral tijdens de lunch kunnen populaire plekken snel vol zitten. Een reservering kan teleurstellingen voorkomen.
  • Speciale dieetwensen: De meeste restaurants in Hengelo zijn erg flexibel en bieden alternatieven aan voor speciale dieetwensen zoals glutenvrij, vegetarisch of veganistisch.
  • Combineer met een activiteit: Maak van je lunch een complete ervaring door het te combineren met een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in Hengelo, zoals het Rabotheater, het Twents Techniekmuseum HEIM of een wandeling door het Tuindorp ’t Lansink.
  • Outdoors lunch: Bij mooi weer is het heerlijk om buiten te lunchen. Veel van de genoemde locaties hebben mooie terrassen waar je optimaal kunt genieten van je maaltijd in de zon.

Conclusie

Of je nu een inwoner van Hengelo bent of gewoon op bezoek, er zijn tal van fantastische plekken om te lunchen in deze charmante stad. Van chique restaurants tot gezellige cafés, Hengelo heeft voor elk wat wils. Dus trek eropuit, ontdek deze geweldige lunchspots en geniet van een smakelijk middagmaal!

Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

AirBNB in Hengelo
Blog
Ontdek Hengelo: Een Verblijf bij Airbnb

Welkom in Hengelo, een verborgen parel in de provincie Overijssel. Deze stad, die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, biedt een schat aan