Blog

Postcode Hengelo: Een Gids voor Wonen en Leven in Hengelo

Verken onderwerpen
Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Hengelo, gelegen in de provincie Overijssel, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en bloeiende economie. Of je nu een nieuwe bewoner bent of gewoon nieuwsgierig naar de stad, deze gids over de verschillende postcodes van Hengelo biedt een uitgebreid overzicht van wat elke wijk te bieden heeft.

Inleiding tot Hengelo

Met een bevolking van ongeveer 80.000 inwoners combineert Hengelo de charme van een kleine stad met de voorzieningen van een grotere stedelijke omgeving. De stad is verdeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen unieke kenmerken en postcodes.

Postcode 7551: Centrum

Postcode 7551 beslaat het hart van Hengelo, het stadscentrum. Hier vind je een bruisende mix van winkels, restaurants en culturele instellingen. De markt in het centrum is een populaire plek voor zowel bewoners als toeristen. Belangrijke bezienswaardigheden zoals het Rabotheater en het Metropool muziekcentrum bevinden zich ook in dit gebied.

Wonen in het Centrum

Wonen in het centrum biedt veel voordelen, waaronder gemakkelijke toegang tot openbaar vervoer, diverse horecagelegenheden en een levendig nachtleven. De woningmarkt varieert hier van moderne appartementen tot historische panden.

Postcode 7552: De Noork

De wijk De Noork valt onder postcode 7552 en is een rustige woonwijk ten noorden van het centrum. Deze buurt is populair bij gezinnen vanwege de vele scholen, parken en speeltuinen. Het vindt een balans tussen stedelijke voorzieningen en een gezinsvriendelijke omgeving.

Kenmerken van De Noork

  • Groenvoorzieningen: Veel parken en speeltuinen.
  • Onderwijs: Diverse kinderdagverblijven en basisscholen.
  • Woningen: Voornamelijk eengezinswoningen met tuinen.

Postcode 7553: Wilderinkshoek

Postcode 7553 beslaat de wijk Wilderinkshoek, een gevarieerde buurt met zowel huur- als koopwoningen. De buurt is gunstig gelegen nabij belangrijke uitvalswegen en het treinstation Hengelo Oost, wat het perfect maakt voor forenzen.

Voorzieningen in Wilderinkshoek

  • Winkelcentra: Kleine winkelcentra voor dagelijkse boodschappen.
  • Sportfaciliteiten: Verschillende sportclubs en fitnesscentra.
  • Vervoer: Goede verbindingen met het openbaar vervoer en de snelwegen.

Postcode 7554: Groot Driene

Groot Driene, met postcode 7554, is een ruim opgezette wijk die zich kenmerkt door veel groen en waterpartijen. Deze wijk biedt rust en ruimte, ideaal voor mensen die de drukte van het centrum willen ontwijken.

Wonen in Groot Driene

De wijk biedt een mix van appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Ook zijn er diverse basisscholen, middelbare scholen en sportverenigingen in de buurt.

Postcode 7555: Hengelose Es

De Hengelose Es, vallend onder postcode 7555, is een veelzijdige wijk met een groot aanbod aan woningen en faciliteiten. Het gebied heeft een rijke historie en is de laatste jaren flink gemoderniseerd.

Hoogtepunten van de Hengelose Es

  • Scholen: Veel onderwijsinstellingen, van basisscholen tot middelbare scholen.
  • Gezondheidszorg: Diverse gezondheidscentra en apotheken.
  • Winkels: Zowel grote supermarktketens als lokale speciaalzaken.

Postcode 7556: Woolde

De wijk Woolde, met postcode 7556, is een van de meest gewilde gebieden in Hengelo. Het wordt gekenmerkt door ruime woningen, veel groen en een rustige sfeer. Deze wijk trekt voornamelijk gezinnen en senioren aan.

Leven in Woolde

Woolde biedt een landelijke sfeer terwijl het toch dicht bij het stadscentrum ligt. Er zijn diverse wandel- en fietspaden, en de wijk heeft een actieve gemeenschap met veel buurtactiviteiten.

Postcode 7557: Veldwijk

Postcode 7557 beslaat de wijk Veldwijk, een diverse en levendige buurt. Deze wijk is vooral populair bij jongere mensen en starters op de woningmarkt. De huizen zijn hier betaalbaarder en er is een goede mix van huur- en koophuizen.

Faciliteiten in Veldwijk

  • Onderwijs: Verscheidene basisscholen in de directe omgeving.
  • Recreatie: Sportverenigingen, parken en speeltuinen.
  • Winkels: Lokale winkels en eetgelegenheden.

Postcode 7558 en 7559: Berflo Es en Dalmeden

Berflo Es (postcode 7558) en Dalmeden (postcode 7559) zijn twee opkomende wijken in Hengelo. Beide gebieden zijn recent ontwikkeld en bieden moderne woningen met alle faciliteiten die een moderne levensstijl vereisen.

Wonen in Berflo Es en Dalmeden

Deze wijken hebben ruime woningen met moderne architectuur. Ze zijn populair bij jonge gezinnen en professionals die werken in Twente of daarbuiten. De infrastructuur is nieuw en goed onderhouden, en beide wijken hebben voldoende groenvoorzieningen, scholen en winkels.

Conclusie

Hengelo biedt een breed scala aan woonmogelijkheden verdeeld over diverse postcodes, elk met hun eigen unieke charme en voordelen. Of je nu op zoek bent naar een bruisend stadsleven in het centrum, een rustig gezinsleven in de buitenwijken, of iets daartussenin, Hengelo heeft voor ieder wat wils. Door je postcode te kennen, kun je beter begrijpen welke voorzieningen en gemeenschappen beschikbaar zijn, waardoor je optimaal kunt genieten van het leven in deze veelzijdige stad.

Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

Dierenarts in Hengelo
Dierenarts
De Rol van een Dierenarts in Hengelo

Wat is een Dierenarts? Dierenarts is een medisch professional die gespecialiseerd is in de gezondheid en het welzijn van dieren. In Hengelo spelen dierenartsen een

Trouwlocatie in Hengelo
Trouwlocatie
De Perfecte Trouwlocatie in Hengelo Vinden

Wat is een Trouwlocatie? Trouwlocatie is de plaats waar een huwelijksceremonie en/of receptie plaatsvindt. Het kiezen van de juiste trouwlocatie is een belangrijke beslissing voor