Blog

Ontbijten in Hengelo: De Beste Plekken voor een Heerlijke Start

Verken onderwerpen
Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Hengelo, een charmante stad in het oosten van Nederland, staat bekend om zijn gastvrijheid en levendige sfeer. Of je nu een vroege vogel bent of liever iets later van je ontbijt geniet, Hengelo biedt talloze mogelijkheden om je dag goed te beginnen. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire tour langs de beste ontbijtplekken in Hengelo.

Brasserie So Nice

Gelegen in het hart van Hengelo, is Brasserie So Nice een populaire plek voor een ontspannen ontbijt. Het interieur is stijlvol en gezellig, wat zorgt voor een aangename start van de dag. Op het menu vind je diverse ontbijtopties, variërend van klassieke croissants en vers fruit tot uitgebreide ontbijtplanken met allerlei lekkernijen.

Aanrader:

Probeer de “Ontbijtplank So Nice” met versgebakken brood, diverse kazen, vleeswaren, en zelfgemaakte jam. Vergeet niet een verse jus d’orange of een cappuccino erbij te bestellen!

De Ontbijthoek

De Ontbijthoek is een knusse ontbijtcafé waar je kunt genieten van een huiselijk sfeer. Het aanbod is veelzijdig en er wordt gebruik gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Of je nu zin hebt in een traditioneel Nederlands ontbijt of een gezonde smoothie bowl, bij De Ontbijthoek zit je goed.

Aanrader:

De Acai bowl is een must-try. Deze kleurrijke kom vol superfoods geeft je de energie die je nodig hebt om de dag te beginnen.

Bij Rozendaal

Bij Rozendaal is een sfeervol eetcafé dat bekend staat om zijn heerlijke ontbijt en brunch. Het café is gevestigd in een historisch pand, wat bijdraagt aan de charme van de locatie. Het menu biedt een mix van zoete en hartige gerechten, perfect voor elke smaak.

Aanrader:

De pannenkoeken met vers fruit en ahornsiroop zijn een favoriet onder de vaste gasten. Complementeer dit met een latte macchiato voor de perfecte ochtend.

Bakkerscafé

Het Bakkerscafé is dé plek voor liefhebbers van versgebakken brood en gebak. Hier kun je genieten van de geur van vers brood terwijl je wacht op je bestelling. Het ontbijtmenu bevat diverse opties zoals belegde broodjes, yoghurt met granola en verse sappen.

Aanrader:

Ga voor het volkorenbrood met roomboter en huisgemaakte aardbeienjam, vergezeld van een dampende kop koffie.

Café Jansen & Jansen

Dit gezellige café is een begrip in Hengelo. Bij Café Jansen & Jansen kun je terecht voor een uitgebreid ontbijt in een ontspannen sfeer. Het café heeft een mooi terras waar je bij mooi weer kunt genieten van je ontbijt in de buitenlucht.

Aanrader:

De Eggs Benedict, geserveerd op een bagel met zalm en spinazie, is een absolute aanrader. Combineer dit met een verfrissende mimosa voor een luxe ontbijtervaring.

Lunchroom De Appel

Lunchroom De Appel is meer dan alleen een plek voor lunch; het is ook een fantastische locatie voor een uitgebreid ontbijt. Het interieur is modern en licht, wat bijdraagt aan een frisse start van de dag. Het menu biedt voor elk wat wils, van uitgebreide ontbijtcombinaties tot lichte, gezonde opties.

Aanrader:

Het ontbijtbord met een gekookt eitje, croissant, yoghurt met muesli en vers fruit is een heerlijke keuze voor een evenwichtige maaltijd.

Grand Café De Twee Wezen

Grand Café De Twee Wezen biedt een unieke ontbijtervaring in een prachtige setting. Het café heeft een ruim terras en een sfeervol interieur. Het ontbijtmenu is gevarieerd en er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van de gerechten.

Aanrader:

De Franse toast met kaneelsuiker en rood fruit is een zoete traktatie die je niet wilt missen. Combineer dit met een verse muntthee voor een perfecte balans.

Tips voor een Perfect Ontbijt in Hengelo

  • Vroeg opstaan: Veel van deze cafés openen hun deuren al vroeg, dus maak er gebruik van om de drukte te vermijden.
  • Reserveren: Vooral in het weekend kunnen de populairste plekken snel vol zitten. Een reservering maken kan teleurstellingen voorkomen.
  • Speciale dieetwensen: Geef bij je reservering aan als je speciale dieetwensen hebt, zoals glutenvrij of veganistisch. De meeste locaties zijn flexibel en bieden alternatieven aan.
  • Geniet van de omgeving: Neem na je ontbijt de tijd om de stad te verkennen. Hengelo heeft veel te bieden, van pittoreske straatjes tot mooie parken.

Conclusie

Of je nu een inwoner van Hengelo bent of gewoon op bezoek, er is geen betere manier om je dag te beginnen dan met een heerlijk ontbijt in een van de vele fantastische ontbijtlocaties die de stad te bieden heeft. Van knusse cafés tot stijlvolle brasseries, Hengelo heeft voor ieder wat wils. Dus trek eropuit, ontdek deze geweldige plekken en geniet van een smakelijk ontbijt!

Registreer en begin nu met publiceren op onze blogsite
Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

schroot
Vuilstort
Ximmio: jouw slimme oplossing voor afvalbeheer

Het beheren van huishoudelijk afval is een taak die we allemaal serieus moeten nemen. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook om onze leefomgeving schoon